Definita cuvantului progesteron
PROGESTERÓN s.n. Hormon format în ovar, care este absolut necesar pentru reproducere; luteină. [< fr. progestérone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu progesteron
ANANTAPODOTÓN s.n. (Lit.) Anacolut în care din două elemente corelative ale unei expresii alternative lipsește unul sau este înlocuit cu un cuvânt corespunzător. [< fr. anantapodotone, cf. gr. anantapodon]. Vezi definitia »
VALÓN, -Ă, valoni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază (de limbă romanică) a sudului Belgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține sudului Belgiei sau valonilor (1), privitor la sudul Belgiei sau la populația lui. – Din fr. wallon, germ. Wallone. Vezi definitia »
CARBÓN s. n. metaloid tetravalent în natură sub formă de grafit, în cărbunii de pământ etc. ♦ hârtie-~ = hârtie având pe una dintre fețe un strat subțire de substanță colorată, pentru copierea unui text, desen etc. pe mai multe foi; indigo. (< fr. carbone) Vezi definitia »
RELÓN s. n. Varietate de fibră textilă sintetică obținută prin polimerizarea caprolactamei, întrebuințată la fabricarea țesăturilor, a tricotajelor etc. – Re (= R < România) + [nai]lon. Vezi definitia »
GHIDÓN, ghidoane, s. n. Bară de oțel curbată la capete, fixată transversal pe furca (2) roții directoare1 (1) a unei biciclete, a unei motociclete, a unui scuter, acționată de mâinile conducătorului și servind la menținerea sau la schimbarea direcției vehiculului respectiv. – Din fr. guidon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z