Definita cuvantului proterandrie
PROTERANDRÍE s.f. (Biol.) Dezvoltare a organelor reproducătoare masculine înaintea celor femele la organismele hermafrodite; protandrie. [Gen. -iei. / < fr. protérandrie, cf. gr. proteros – timpuriu, aner – bărbat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu proterandrie
STENOCEFALÍE s. f. îngustime a craniului. (< fr. sténocéphalie) Vezi definitia »
AUTEMEZÍE s. f. tulburare de origine psihică manifestată prin vomismente continui. (< fr. autémésie) Vezi definitia »
PERCÚȚIE s. f. 1. metodă de explorare clinică care permite diagnosticarea după sunetul rezultat prin lovirea înceată și repetată a regiunii examinate. 2. lovire, ciocnire, izbire. ♦ instrument de ~ = instrument muzical care emite sunete prin lovirea unei membrane, lame etc. ◊ grupă din orchestră din astfel de instrumente. 3. lovire de către percutor a capsei unui cartuș, a unui focos. (după fr. percussion, lat. percussio) Vezi definitia »
ENANTIOTROPÍE s.f. Proprietate a unui corp de a cristaliza în două structuri cristaline diferite în funcție de temperatură și de presiune, fără schimbarea stării de agregare. [Pron. -ti-o-. / < fr. énantiotropie]. Vezi definitia »
GALVANOTIPÍE s. f. Procedeu tehnic de reproducere a planșelor tipografice și a gravurilor cu ajutorul unui mulaj acoperit pe cale electrolitică de un strat de cupru și apoi întărit cu un strat de staniu, nichel sau fier. – Din fr. galvanotypie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z