Definita cuvantului pseudoistoric
PSEUDOISTÓRIC s.m. Fals istoric. [Cf. fr. pseudohistorique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pseudoistoric
ANACÍCLIC, -Ă, anaciclici, -ce, adj. (Despre versuri) Care prezintă totdeauna un sens, fie că le citim de la început, fie că le citim de la sfârșit. – Din fr. anacyclique. Vezi definitia »
ENDÉMIC, -Ă adj. 1. specific unui teritoriu; cu caracter de endemie. 2. (fig.) care bântuie constant într-un loc. (< fr. endémique) Vezi definitia »
ACÍCLIC, -Ă, aciclici, -ce, adj. 1. (Despre flori) Ale cărui organe sunt așezate pe o linie spirală. 2. (Despre o substanță organică) Care nu conține nici un ciclu de atomi în molecula sa. – Fr. acyclique (< gr.). Vezi definitia »
POPÍLNIC, popilnici, s. m. 1. Mică plantă erbacee cu tulpină scurtă, cu două frunze mari în formă de rinichi, cu o floare de culoare roșu-închis situată în vârful tulpinii și cu rizom târâtor, folosit la prepararea unui ceai expectorant (Asarum europaeum). 2. (Și în sintagma popâlnic iepuresc) Mică plantă erbacee din familia ranunculaceelor, cu frunza lucitoare și cu flori violacee, trandafirii sau albe (Hepatica nobilis). [Var.: (reg.) popấlnic, pochívnic s. m.] – Cf. pol. kopytnik, scr. kopitnic. Vezi definitia »
MECANOTÉHNIC, -Ă adj. Referitor la mecanotehnică. [< mecano- + tehnic]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z