Definita cuvantului șopot
ȘÓPOT, șopote, s. n. 1. Zgomot ușor produs de curgerea apei, de bătaia vântului, de frunze etc. 2. Zgomot de glasuri care șoptesc; p. ext. vorbire în șoaptă. ◊ Loc. adj. și adv. În șopot = în șoaptă, pe șoptite. – Din sl. šĩpŭtŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șopot
pot (póturi), s. n. – Sumă, miză care se pontează la un joc de cărți. Fr. pot „vas, oală”. Vezi definitia »
SCLERÓT s.m. (Bot.) Organ de rezistență la unele ciuperci, alcătuit din împletirea hifelor. [Var. scleroțiu s.n., pl. scleroți. / cf. fr. sclérote, gr. sklerotes]. Vezi definitia »
HÓRBOT, horbote, s. n. (Rar) V. horbotă. Vezi definitia »
ZLOT, zloți, s. m. Unitate monetară a Poloniei. ♦ Monedă de aur care a circulat în Europa centrală și răsăriteană. ♦ Monedă de argint care, la începutul sec. XIX, valora 30 de parale. ◊ Expr. A nu plăti nici un zlot (rău) în ochii cuiva = a nu valora nimic pentru cineva, a nu da nici o considerație cuiva sau la ceva. ♦ Nume dat odinioară în Transilvania unei monede austriece; monedă de argint de două coroane. – Din pol. złoty. Vezi definitia »
STRĂNEPÓT, -OÁTĂ, strănepoți, -oate, subst. 1. S. m. și f. Copil al nepotului sau al nepoatei de fiu sau de fiică, considerat în raport cu străbunii (2) lui; copil al nepotului de frate sau de soră, considerat în raport cu părinții unchilor și mătușilor lui. 2. S. m. pl. Urmași, descendenți. – Stră- + nepot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z