Definita cuvantului radiobalizaj
RADIOBALIZÁJ s.n. Instalație de semnalizare a unui drum aerian sau maritim printr-un procedeu radioelectric. [Cf. fr. radiobalisage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu radiobalizaj
PASÁJ, pasaje, s. n. 1. Spațiu amenajat între două rânduri de clădiri sau coridor al unei clădiri așezat la nivelul străzii, pe care trec pietoni sau, rar, vehicule dintr-o stradă în alta; p. gener. loc de trecere. ♦ Porțiune de stradă cu marcaje speciale, folosită ca loc de traversare pentru pietoni. ♦ Încrucișare la niveluri diferite între două sau mai multe căi de circulație rutieră sau între un drum rutier și o cale ferată. 2. Fragment dintr-un text scris. ♦ Succesiune melodică într-o compoziție muzicală, formată din note scurte și rapide, care face trecerea între diferitele teme ale piesei. 3. Migrațiune periodică a păsărilor. ◊ Loc. adj. De pasaj = care este în trecere printr-o anumită țară în perioada migrațiunilor. ♦ Cârd, stol (aflat în migrație). 4. Trecere a metalelor, a fibrelor textile etc. printre doi sau mai mulți cilindri metalici așezați în laminor la distanță reglabilă și care se rotesc în sens invers. [Var.: (rar) paságiu s. n.] – Din fr. passage, it. passagio, germ. Passage. Vezi definitia »
RECEPÁJ s.n. Operație de tăiere a tulpinii arborilor de la suprafața solului; recepare. [< fr. recepage]. Vezi definitia »
SETAVERÁJ s. n. (tenis, volei) raportul dintre seturile câștigate și cele pierdute. (< engl. set-average) Vezi definitia »
AMPENÁJ s. n. 1. organ de stabilizare și de comandă din planuri fixe și mobile, în partea din spate a fuzelajului unui avion. ◊ aripioarele unui proiectil, ale unei bombe de avion. 2. aripa unei săgeți. 3. dispozitiv al unei giruete care indică direcția vântului. (< fr. empennage) Vezi definitia »
CARENÁJ, carenaje, s. n. 1. Faptul de a carena. 2. Îmbrăcăminte de tablă sau de placaj aplicată pe un corp pentru a-i micșora rezistența aerodinamică relativă față de un fluid. – Din fr. carénage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z