Definita cuvantului ogor
OGÓR, ogoare, s. n. Bucată de pământ cultivată sau cultivabilă; țarină. ♦ Câmp semănat cu același fel de plante (de obicei cereale); lan. ♦ Teren agricol, proprietate agricolă. ♦ Teren arabil folosit ca pășune timp de un an, pentru a fi mai fertil în anii următori; pârloagă. ◊ Ogor negru = teren arat, grăpat etc., dar nesemănat timp de un an pentru a se reface. Arătură care se face cu mult înainte de lucrările de însămânțare. – Din bg., scr. ugar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ogor
Factor solubil eliberat de limfocite în timpul unui nou contact cu antigenul la care au fost sensibilizate și care declanșează reacția de imunitate mediată celular. Vezi definitia »
plumbușór, plumbușóri, s.m. (înv. și reg.; în sintagma) plumbușor de piatră = condei special cu care se scria pe tăblițe de ardezie. Vezi definitia »
SEPARATÓR, -OÁRE I. adj. care separă. II. s. n. 1. aparat, dispozitiv, mașină pentru separarea anumitor componenți dintr-un amestec. 2. dispozitiv care închide sau deschide un circuit electric. (< fr. séparateur, lat. separator) Vezi definitia »
AGLOMERATÓR s. n. instalație pentru aglomerarea minereurilor. (< fr. agglomérateur) Vezi definitia »
ogor, ogoare s. n. (intl.) loc favorabil furturilor, pungășiilor etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z