Definita cuvantului reionism
REIONÍSM s.n. Mișcare în artele plastice din Rusia de la începutul sec. XX, care își propunea să sugereze în pictură a patra dimensiune, să dea impresia că opera ar fi atemporală și aspațială. [Scris și rayonnism, pron. -re-io-. / cf. fr. rayonnisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu reionism
MASOCHÍSM s. n. 1. perversiune sexuală constând în a căuta plăcerea în suferințe fizice și morale produse de partener. 2. atitudine a cuiva care găsește satisfacție în propria-i suferință, decădere sau umilire. (< fr. masochisme) Vezi definitia »
ANTIPATRIOTÍSM s. n. concepție, atitudine antipatriotică. (< fr. antipatriotisme) Vezi definitia »
ANEXIONÍSM s.n. Politică proprie unor state care propagă anexarea unor state (mici) la alte state (mari). [Pron. -xi-o-. / < fr. annexionnisme]. Vezi definitia »
SÂRBÍSM, sârbisme, s. n. Cuvânt, expresie împrumutate de o limbă din limba sârbă (și neasimilate). – Sârb + suf. -ism. Vezi definitia »
SINCRONÍSM, sincronisme, s. n. Existența în același timp sau desfășurarea paralelă a două sau a mai multor fapte, fenomene sau evenimente; simultaneitate. ◊ Sincronism sonor = simultaneitate a înregistrărilor sonore cu cele ale imaginilor, în cinematografie și televiziune, realizată cu ajutorul camerei sincrone. – Din fr. synchronisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z