Definita cuvantului șopti
ȘOPTÍ, șoptesc, vb. IV. Tranz. și intranz. A vorbi încet, în taină, a spune ceva în șoaptă. ◊ Loc. adv. Pe șoptite = cu glas scăzut, foarte încet; în taină. ♦ Tranz. A comunica ceva vorbind încet (să nu audă alții); a sufla. ♦ Fig. A murmura, a susura, a fremăta. – Din sl. šĩpŭtati, bg. șeptja.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șopti
străvestí, străvestésc, vb. IV (înv. și reg.) 1. a (se) îmbrăca cu haine străine; a (se) travesti. 2. (fig.) a interpreta greșit, rău; a denatura. Vezi definitia »
GRAFFÍTI s. n. pl. inscripții, desene în culoare (roșie) de pe monumentele antice. ◊ inscripții zgâriate pe pereți. (< fr. graffiti) Vezi definitia »
organizati in serii sinonimice de cate patru cuvinte urmatoarele neologisme: celebritate, imprecizie, venitate, orgoliu,prestigiuçonfuzie, aroganta, obscuritate, glorieinfatuare, nebulozitate, reputatie. Vezi definitia »
PLATI1- elem. „plat, turtit, larg”. (< fr. platy-, cf. gr. platys) Vezi definitia »
POVESTÍ, povestesc, vb. IV. 1. Tranz. și intranz. A spune o poveste (1); a nara un fapt, o întâmplare. 2. Intranz. (Reg.) A sta de vorbă; a discuta, a conversa. 3. Tranz. (Înv. și reg.) A ponegri, a defăima, a bârfi. – Din poveste. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z