Definita cuvantului remiză
REMÍZĂ s.f. I. 1. Partidă de șah în care nici una dintre părți nu câștigă. 2. Formă de retribuire a muncii potrivit căreia pentru munca prestată se acordă o cotă procentuală. ♦ Comision dat la o vânzare, la o cumpărare etc.; reducere, rabat. II. 1. Construcție pentru adăpostirea vehiculelor, a locomotivelor etc. 2. Pădurice care servește ca loc de adăpost pentru vânat. [< fr. remise].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu remiză
PLÓSCĂ, ploști, s. f. 1. Vas de lemn, de lut ars, de metal sau de piele, cu capacitate mică, rotund și turtit, cu gâtul scurt și strâmt, în care se ține băutură și care se poartă atârnat de o curea. ◊ Expr. A umbla cu (sau a purta) plosca (cu minciuni) = a colporta minciuni, a duce vorbe, bârfeli de la unii la alții. 2. (Înv.) Vas în care vânătorul își ținea praful de pușcă. 3. Vas făcut din tablă smălțuită, sticlă, material plastic etc., cu o deschizătură largă în partea de sus, în care urinează bolnavii imobilizați la pat. – Din bg., scr. ploska. Vezi definitia »
netreábnă s.f. (înv.) lipsă de valoare, de importanță, de folos. Vezi definitia »
BIOENERGÉTICĂ s.f. Capitol al biofizicii care studiază producerea proceselor energetice din materia vie. [< fr. bioénergétique]. Vezi definitia »
OSTEOCONDRÍTĂ s. f. inflamație a oaselor și a cartilajelor. (< fr. ostéochondrite) Vezi definitia »
BĂTĂTÁRNICĂ, bătătarnice / bătătarnici, s. f. v. PETIMBROASĂ. (Reg.) Nume dat mai multor specii de plante din familia compozitelor: a) cruciuliță (Senecio rupester); b) cruciuliță (Senecio vulgaris); c) bătătarnică (Senecio crucifolius); d) spălăcioasă (Senecio vernalis). – [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z