Definita cuvantului responsorial
RESPONSORIÁL, -Ă adj. 1. (Liv.) Care are ton, caracter de răspuns. 2. (Bis.; despre un vers, frază, cuvânt) Spus sau cântat de public ori de cor ca răspuns sau ca replică la cele spuse de preot. // s.n. Carte care cuprinde răspunsurile și cântecele liturgice ale credincioșilor. [Pron. -ri-al. / cf. it. responsoriale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu responsorial
VIDEOCANÁL s.n. Canal de televiziune sau de altă instalație video. [< germ. Videokanal] Vezi definitia »
AVOCAȚIÁL, -Ă adj. referitor la avocatură. (< avocat + -ial) Vezi definitia »
EGÁL, -Ă I. adj. 1. la fel, asemenea. ◊ uniform. 2. (despre expresii matematice) care are aceeași valoare cu o altă expresie sau cu un număr dat. ◊ (despre mulțimi) format din aceleași elemente. ◊ (despre figuri geometrice) care se suprapun exact. 4. (despre oameni; și s. m.) de același rang, de aceeași valoare. II. s. n. semn (=) care exprimă o egalitate. (< fr. égal) Vezi definitia »
EQUATORIÁL, -Ă adj. v. ecuatorial. Vezi definitia »
TERITORIÁL, -Ă, teritoriali, -e, adj. Care aparține unui teritoriu, privitor la un teritoriu. ◊ Ape teritoriale = porțiune de mare sau de ocean, de-a lungul coastelor, care face parte din teritoriul unei țări. (În vechea organizare militară) Armată teritorială = armată formată din soldați rezerviști vârstnici, destinată apărării interne a teritoriului. [Pr.: -ri-al] – Din fr. territorial. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z