Definita cuvantului omisiune
OMISIÚNE, omisiuni, s. f. Faptul de a omite; trecere cu vederea, neglijare; lucru omis, lipsă, scăpare, lacună; omitere. [Pr.: -si-u-] – Din fr. omission, lat. omissio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu omisiune
CARCASSONNE [carcasón], oraș în S Franței (Languedoc), pe rîul Aude și Canal du Midi, la SE de Toulouse; 41,1 mii loc. (1982). Ind. de mașini agricole, textilă, încălț. și a vinului. Întemeiat în 485 de vizigoți. Catedrală gotică (sec. 14). Cetate (sec. 5-13). Apeduct cu 12 arcuri. Muzeu de artă. Vezi definitia »
strâmbăciúne, strâmbăciúni, s.f. (înv.) nedreptate. Vezi definitia »
EXCLUSIÚNE s.f. v. excluziune. Vezi definitia »
COMPREHENSIÚNE s.f. Putere de pătrundere, de înțelegere; pricepere; cunoștință, cunoaștere. ♦ (Log.) Conținut. [Pron. -si-u-. / cf. fr. compréhension, lat. comprehensio]. Vezi definitia »
EROZIÚNE s.f. 1. Acțiunea de roadere pe care o exercită mai ales apa și agenții atmosferici asupra Pământului; (spec.) roadere a solului produsă de acțiunea diferiților agenți externi. 2. Uzura conductelor sau a aparatelor metalice, datorită frecării fluidelor de pereții acestora. 3. Ulcerație ușoară, superficială a pielii sau a mucoaselor. [Pron. -zi-u-. / < fr. érosion]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z