Definita cuvantului turometru
TUROMÉTRU, turometre, s. n. Instrument care indică numărul de rotații pe minut ale unui motor sau ale unei mașini rotative. Sinonim cu tahometru.

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu turometru
PULSOMÉTRU s. n. 1. pompă pentru deplasarea apei prin presiunea exercitată asupra acesteia de aburi. 2. sfigmometru. (< fr. pulsomètre) Vezi definitia »
CÍFRU s.n. 1. Vocabular criptografic în care cuvintele sunt înlocuite prin cifre, potrivit unor norme stabilite dinainte; (p. ext.) sistem de semne convenționale, folosit în comunicări secrete. 2. Încuietoare secretă care se deschide cu ajutorul unui mecanism bazat pe o combinație de litere sau de cifre; combinația semnelor (litere, cifre) cu care se deschide o astfel de încuietoare. [Pl. -uri, -re. / după fr. chiffre, it. cifra]. Vezi definitia »
BRAGADIRU 1. Com. în Sectorul Agricol Ilfov, în Cîmpia Română, pe rîul Sabar; 5.033 loc. (1991). Expl. de petrol și de balast. Mat. de constr. (prefabricate din beton, cărămidă), conserve de legume și fructe, băuturi alcoolice, spirt și drojdie. Fabrică de nutrețuri combinate. 2. Com. în jud. Teleorman, pe rîul Vedea; 5.504 loc. (1991). Vezi definitia »
NÁCRU s. n. (Livr.) Sidef. – Din fr. nacre. Vezi definitia »
LOGOMÉTRU s. n. instrument pentru măsurarea raportului dintre două mărimi electrice. (< fr. logomètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z