Definita cuvantului sechestru
SECHÉSTRU s.n. 1. Încredințarea (prin hotărâre judecătorească), unei a treia persoane, a unui bun asupra căruia există un litigiu. ♦ Măsură de asigurare ordonată de justiție sau luată de fisc, constând în aplicare de sigiliu sau dare în păstrare unei terțe persoane a bunurilor unui debitor. 2. Fragment osos rămas în țesuturi după o fractură sau infecție a osului. [< fr. séquestre, lat. sequestrum].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sechestru
GONIOMÉTRU s. n. instrument pentru măsurarea unghiu-rilor, folosit în geodezie, topografie etc. (< fr. goniomètre) Vezi definitia »
INCASTRU, incastre s.n. (tehn.) nume dat găurilor de incastrare a două corpuri solide. ( < it. incastro) Vezi definitia »
PARALELOMÉTRU s. n. instrument medical pentru situarea și trasarea ecuatorului unuia sau a mai multor dinți la o anumită înclinare a modelului de lucru. (< engl. parallelometer) Vezi definitia »
PRODUCTOMÉTRU s. n. înregistrator automat de producție. (după germ. Produktionsmesser) Vezi definitia »
DECALÍTRU s.m. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu 10 litri. ◊ Dublu-decalitru = unitate de măsură de capacitate pentru cereale, egală cu 20 de litri; (concr.) vas cu capacitatea de 20 de litri. [Cf. fr. décalitre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z