Definita cuvantului seminifer
SEMINIFÉR, -Ă adj. (Anat.) Care secretă, conține sau conduce sămânța ori lichidul seminal. [< fr. séminifère, cf. lat. semen – sămânță, ferre – a purta, a produce].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu seminifer
TREZORIÉR s.m. Funcționar care administrează tezaurul unui stat sau fondurile unei organizații, unei asociații etc. [Pron. -ri-er. / < fr. trésorier]. Vezi definitia »
ATELIÉR, ateliere, s. n. 1. Local înzestrat cu uneltele sau mașinile necesare, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească sau industrială organizată. ♦ Parte dintr-o întreprindere industrială în care se execută aceeași operație sau același produs. ♦ Totalitatea muncitorilor care lucrează într-un atelier (1). 2. Încăpere sau grup de încăperi în care îsi desfășoară activitatea un pictor sau un sculptor. ♦ Artiștii, elevii sau studenții care lucrează sub îndrumarea aceluiași maestru într-un atelier (2). [Pr.: -li-er] – Din fr. atelier. Vezi definitia »
CÓRONER, coroneri, s. m. Ofițer de poliție judiciară în Anglia și în S.U.A. – Din engl. coroner. Vezi definitia »
PARAFÚLGER, parafulgere, s. n. 1. (Înv.) Dispozitiv de protecție contra supratensiunilor la instalațiile de telecomunicații de pe linii aeriene. 2. (Înv.) Paratrăsnet. – Para2- + fulger. Vezi definitia »
SELECȚIONÉR, -Ă s.m. și f. Cel care se ocupă cu selecționarea a ceva. [< fr. sélectionneur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z