Definita cuvantului sfagnacee
SFAGNACÉE s.f.pl. Familie de plante cuprinzând mușchii din care se formează turba; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. sphagnacées].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sfagnacee
RANUNCULACÉE s. f. pl. familie de plante erbacee dicotiledonate, cu petalele separate, cu tuberculi sau rezomi: piciorul-cocoșului. (< fr. renonculacées) Vezi definitia »
GALINACÉE, galinacee, s. f. (La pl.) Subordin de păsări al cărui tip principal este găina; (și la sg.) pasăre care face parte din acest subordin. – Din fr. gallinacé. Vezi definitia »
SAPINDACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate dialipetale, lemnoase și liane, grimpante sau volubile, din regiunile tropicale. (< fr. sapindacées) Vezi definitia »
ACERACÉE s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase dicotiledonate, cu frunze opuse, cu flori grupate în inflorescențe și cu fructe disamare, folosite în industria lemnului sau ca plante decorative; (și la sg.) plantă care face parte din această familie [Pr.: -ce-e] – Din fr. acéracée. Vezi definitia »
PANATENÉE s.f.pl. (Ant.) Serbări care se celebrau la Atena în cinstea zeiței Pallas Atena, protectoarea cetății, cu care prilej aveau loc întreceri la alergări, lupte, aruncarea discului, curse de care, precum și întreceri între poeți, cântăreți și muzicanți. [Pl. -ne-e. / < fr. panathénées, cf. gr. panathenaia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z