Definita cuvantului siciliană
SICILIÁNĂ s.f. 1. Vechi dans italian cu mișcare moderată; melodia acestui dans. 2. (În sec. XVII-XVIII) Parte lentă a lucrărilor instrumentale; formă a ariilor lirice. [Pron. -li-a-. / < it. siciliana].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu siciliană
EPANORTÓZĂ s.f. (Lit.) Figură de stil constând în retractarea sau reluarea a ceea ce s-a spus în același enunț în scopul corectării enunțului sau a unei noțiuni; corecție. [Cf. fr. épanorthose, gr. epanorthosis]. Vezi definitia »
PÍCĂ2, pici, s. f. Unul dintre cele patru semne distinctive de pe cărțile de joc, de culoare neagră, în formă de inimă sau de frunză cu vârful în sus și cu o codiță în partea de jos; p. ext. carte de joc cu acest semn. – Din germ. Pik, fr. pique. Vezi definitia »
PARAVALÁNȘĂ s.f. Construcție de piatră sau de beton destinată apărării unei căi de comunicație de avalanșe. [< fr. paravalanche]. Vezi definitia »
ATENÁNSĂ, atenanse, s. f. Corp secundar al unei case, folosit pentru bucătărie, spălătorie etc.; parte secundară a unei locuințe. – Din fr. attenance. Vezi definitia »
scrímă (-me), s. f. – Sport cu spada, floreta sau sabia. Fr. escrime. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z