Definita cuvantului sinapsă
SINÁPSĂ s.f. (Biol.) 1. Punct de contact între doi neuroni. 2. Proces de împerechere a cromozomilor omologi în meioză. [< fr. synapse, cf. gr. synapsis – legătură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sinapsă
ACRÓPOLĂ, acropole, s. f. Citadelă în orașele din vechea Grecie, așezată pe o înălțime și adăpostind principalele edificii publice. – Din fr. acropole. Vezi definitia »
GALÉRĂ s. f. navă de comerț sau de război, lungă și cu puntea joasă, cu vele și rame mânuite de sclavi sau de condamnați la muncă silnică. (< fr. galère) Vezi definitia »
FLUORESCÉNȚĂ s. f. proprietate a unor substanțe de a emite lumină sub influența unor radiații electromagnetice. (< fr. fluorescence) Vezi definitia »
NEGRÉSĂ s.f. Femeie care aparține rasei negre. [< fr. négresse]. Vezi definitia »
MULINÉTĂ, mulinete, s. f. 1. Dispozitiv folosit în pescuitul sportiv cu lansetă, fixat pe vergile de pescuit și constituit dintr-o bobină cu manivelă, care servește la înfășurarea firului, și dintr-un mecanism de frânare. 2. Mică elice folosită la frânele aerodinamice de încercare. 3. Elice mică montată în partea anterioară a unei elice propulsoare de avion pentru reglarea automată a pasului acesteia. – Din fr. moulinet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z