Definita cuvantului slavon
SLAVÓN, -Ă adj. Care se referă la cultura slavă, care aparține slavilor. ◊ Limba slavonă (și s.f.) = limba slavă bisericească și literatura care s-a dezvoltat în Rusia, Serbia și Bulgaria din vechea slavă bisericească; alfabet slavon = alfabet chirilic. [< fr. slavon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu slavon
GONFALÓN, gonfaloane, s. n. Steag de război în evul mediu, cu partea liberă despicată în trei sau patru cozi. – Din fr. gonfalon. Vezi definitia »
JALÓN, jaloane, s. n. 1. Bară lungă de lemn sau de metal, care servește la marcarea și la semnalizarea punctelor de pe teren în diverse lucrări topografice. 2. Fig. Element care marchează un punct sau o etapă în desfășurarea unei activități. – Din fr. jalon. Vezi definitia »
PLASMATRÓN s. n. generator de plasmă (2) care dezvoltă temperaturi foarte mari, pentru tăierea rapidă a metalelor, pentru sudare etc. (< fr. plasmatron) Vezi definitia »
PERNIÓN s. n. tumefiere cutanată la extremități, care apare în urma unor degerături. (< fr. pernion, lat. pernio) Vezi definitia »
polisón, polisóni, s.m. (înv.) 1. măscărici, saltimbanc. 2. ștrengar. 3. persoană care spune vorbe de ocară sau obscenități. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z