Definita cuvantului statism
STATÍSM s.n. Însușirea a ceea ce este static. ♦ (Tehn.) Proprietate a unui regulator de a asigura stabilizarea mărimii reglate. [< fr. statisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu statism
s.m. invar. 1.Prima literă a alfabetului; sunet notat cu acceasta literă (vocala deschisă, nerotunjită, medială). Expr. De la a la z = de la început până la sfârșit; totul, în întregime. 2.(LOG.)Simbol pentru judecata universal-afirmativă. V. pătratul logic. 3.(MUZ.)Notație literară pentru sunetul la. 4.(METR.)Simbol pentru amper. 5.(MAT.)Simbol pentru arie. Vezi definitia »
CALOFILÍSM s. n. (Lit.) Calofilie. – Calofil + suf. -ism. Vezi definitia »
SUPRAREALÍSM s. n. curent literar și artistic de avangardă din sec. XX, care, negând gândirea logică și activitatea premeditată a rațiunii în procesul creației artistice, preconiza o totală libertate de expresie, punând accentul pe irațional, inconștient, pe vise și pe automatismul psihic și verbal. (după fr. surréalisme) Vezi definitia »
PREZBITERIANÍSM s. n. 1. sistem ecleziastic preconizat de Calvin, care conferea conducerea bisericii unui corp mixt de pastori și laici. 2. confesiune protestantă, desprinsă din anglicanism, care nu recunoaște autoritatea episcopilor. (< fr. presbytérianisme) Vezi definitia »
DIDACTICÍSM s. n. Folosire dogmatică a principiilor și metodelor didactice; tendință de a instrui cu orice preț. – Didactic + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z