Definita cuvantului suburban
SUBURBÁN, -Ă adj. Care se află în suburbie, în împrejurimile orașului; de (la) suburbie. ◊ Comună suburbană = comună situată în apropierea unui oraș, de care depinde din punct de vedere administrativ. ♦ (Despre mijloace de transport) Care circulă în împrejurimile orașului. ♦ (Fig.; despre limbaj, comportare) Necivilizat, grobian. [< fr. suburbain, cf. lat. suburbanus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu suburban
ISOPÁN adj. invar. Ortocromatic. [< germ. isopan]. Vezi definitia »
ANTIAMERICÁN, -Ă, antiamericáni, -e, adj. Care se opune influenței, acțiunii S.U.A. (< fr. antiamérican) Vezi definitia »
CUMULOVULCÁN s.m. (Geol.) Con vulcanic format prin suprapunerea alternativă a curgerilor de lavă cu îngrămădiri de blocuri și cenușă provenite din erupții. [< fr. cumulo-volcan]. Vezi definitia »
ȚĂRCĂLÁN, țărcălanuri (țărcălane), s. n. (Reg.) 1. Unealtă asemănătoare cu compasul, întrebuințată mai ales în dulgherie. 2. Cerc luminos care se observă în jurul unui astru sau al unei alte surse de lumină. [Var.: țircălám s. n.] – Din magh. circalom. Vezi definitia »
DORIÁN, -Ă, dorieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație stabilită în antichitate în Pelopones, în Grecia insulară și pe coastele Asiei Mici; (și la sg.) persoană care aparține acestei populații. 2. Adj. Care aparține dorienilor (1), privitor la dorieni; doric. [Pr.: -ri-an] – Din fr. dorien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z