Definita cuvantului superstrat
SUPERSTRÁT s.n. Totalitatea elementelor dintr-o limbă adăugate după formarea ei, în urma unui contact de bilingvism foarte strâns cu altă limbă; suprastrat. [Pl. -turi, -te. / < fr. superstrat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu superstrat
REMAIÁT s. n. remaiere. (< remaia) Vezi definitia »
MÂNÁT s. n. Mânare. – V. mâna. Vezi definitia »
STAT1, state, s. n. 1. Organizație politică a clasei economicește dominante, care are ca scop apărarea ordinii economice existente și reprimarea împotriva altor clase; teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație; țară. ◊ Stat socialist = stat de tip nou, înfăptuit și condus de clasa muncitoare, a cărui esență o formează dictatura proletariatului și care are ca scop desființarea exploatării și construirea societății fără clase. ◊ Loc. adj. De stat = a) care emană de la stat; b) care e condus și controlat de stat, care aparține statului; oficial; c) care angajează statul, care se referă la stat. ♦ Om (sau bărbat) de stat = persoană cu rol important în conducerea treburilor țării. 2. (La pl., în orânduirea feudală). Denumire a organelor reprezentative din anumite țări. Statele generale din FranțaFr. état (lat. lit. status). Vezi definitia »
PALMÁT, -Ă adj. 1. (despre frunze) care seamănă cu o mână cu degetele rășchirate. 2. (despre piciorul unor animale sau păsări) cu degetele unite printr-o membrană. 3. (herald.; despre un braț) care își arată palma. (< fr. palmé, lat. palmatus, it. palmato) Vezi definitia »
NERVURÁT, -Ă, nervurați, -te, adj. (Rar) care este străbătut de nervuri, cu nervuri. – Din fr. nervuré. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z