Definita cuvantului supradominantă
SUPRADOMINÁNTĂ s.f. (Muz.) Treapta a șasea a unei game. [< supra- + dominantă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu supradominantă
GONDOLĂ s. f. 1. BarcĂ? vene ianĂ? lungĂ?, cu fundul plat, încovoiatĂ? la prorĂ? si la pupĂ?, care se manevreazĂ? cu o singurĂ? vâslĂ?, în picioare. 2. Locas în care se plaseazĂ? motorul avionului atunci când se gĂ?seste în fuzelaj sau echipamentele unui vehicul orbital. o ~ de dirijabil = nacelĂ?. 3. TonetĂ? rotundĂ? care serveste la prezentarea mĂ?rfurilor întrâ??un magazin. -Din it. Gondola, fr. Gondole Vezi definitia »
PLANISFÉRĂ s. f. hartă reprezentând cele două emisfere ale globului terestru sau ale sferei cerești; mapamond, planiglob. (< fr. planisphère, germ. Planisphäre) Vezi definitia »
DIFLUÉNȚĂ s.f. 1. Ramificare în două brațe a albiei unui râu la vărsarea în alt râu; locul unde se produce acest fenomen. ◊ Difluență glaciară = despărțirea unui ghețar în două brațe, care înaintează în aval de ambele părți ale unui interfluviu. 2. Fluidificare. [< fr. diffluence]. Vezi definitia »
PÁZĂ, paze, s. f. Acțiunea de a păzi; mijloc prin care se asigură păzirea. ◊ Loc. adj. De pază = însărcinat cu paza; de gardă. ◊ Loc. adv. În paza (cuiva) = în grija, în seama cuiva. ♦ (Concr.) Persoană sau grup de persoane însărcinate să păzească pe cineva sau ceva; paznic, gardă. – Din păzi (derivat regresiv). Vezi definitia »
TELECABÍNĂ, telecabine, s. f. 1. Teleferic amenajat cu cabine pentru transportul persoanelor. 2. Cabină suspendată prin bare fixate pe cablu la intervale fixe. – Din fr. télécabine, it. telecabina. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z