Definita cuvantului talofite
TALOFÍTE s.f.pl. Încrengătură a regnului vegetal care cuprinde plante fără rădăcină, tulpină și frunze, cu corpul format dintr-un tal; (la sg.) plantă din această încrengătură. [Sg. talofită. / < fr. thallophytes, cf. gr. thalos – tal, phyton – plantă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu talofite
STICLÉTE, sticleți, s. m. 1. Mică pasăre cântătoare cu penele viu colorate cu roșu, negru, alb și galben (Carduelis carduelis).Expr. A fi cu (sau a avea) sticleți (în cap) sau a-i cânta (cuiva) sticleții (în cap) = a avea idei bizare, toane; a fi țicnit, nebun. A-i scoate (cuiva) sticleții din cap = a face pe cineva să renunțe la ideile extravagante, a-l lecui de toane, de capricii. 2. (Arg.) Epitet dat în trecut unui sergent de stradă, unui funcționar al poliției. [Var.: (pop.) stigléte, stigléț s. m.] – Din scr. steglic, bg. stiglic. Vezi definitia »
INACTIVITÁTE s. f. Lipsă de activitate; pasivitate. – Din fr. inactivité. Vezi definitia »
AUDIMUTITÁTE s. f. mutitate congenitală neînsoțită de surditate. (< fr. audi-mutité) Vezi definitia »
BACILARIOFÍTE (‹ lat.) s. f. (La pl.) Încrengătură de alge ce cuprinde diatomee, alge unicelulare, izolate sau grupate în colonii, care secretă o carapace (frustulă) silicoasă (Bacillariophytha). B. populează toate mediile acvatice și prin acumularea frustulelor rezultă mîlurile cu diatomee, sedimente care stau la originea unor zăcăminte de hidrocarburi. Vezi definitia »
activitate de evaluare, la cererea unui client, a unei tehnologii din punctul de vedere al noutatii sau valorii sale; informarea tehnologica urmareste de asemenea sa ajute un client in a gasi cel mai potrivit domeniu de aplicatie pentru o oferta; un alt aspect al informarii tehnologice este urmarirea continua a unei arii de interes in vederea identificarii rapide a tehnologiilor transferabile. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z