Definita cuvantului teleghidaj
TELEGHIDÁJ s.n. Conducere, dirijare de la distanță; teleghidare. [< fr. téléguidage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu teleghidaj
BARBOTÁJ s. n. 1. sistem de ungere a unui motor prin împroșcarea lubrifiantului pe suprafețele de uns. 2. amestec de apă cu tărâțe la hrana animalelor. (< fr. barbotage) Vezi definitia »
CARENÁJ s.n. 1. Carenare. ♦ Înclinarea pe un bord a unei nave în stare de plutire în vederea reparării carenei; abataj (4). 2. Îmbrăcăminte (de tablă sau de placaj) aplicată unui corp pentru a-i micșora rezistența aerodinamică. [Cf. fr. carénage, it. carenaggio]. Vezi definitia »
BLOCÁJ s.n. 1. Fundație de piatră, de bolovani etc. făcută la o șosea, la o stradă etc. 2. Intervenție la fileu a unui grup de voleibaliști pentru a împiedica pe adversari să înscrie o lovitură. ♦ (Box) Interpunerea palmei, antebrațului sau brațului între pumnul adversarului și locul vizat de lovitura acestuia. 3. (Med.) Împiedicarea desfășurării unui proces sau unei funcții fiziologice. [< fr. blocage]. Vezi definitia »
MARTIRÁJ s.n. Martiriu. [< martir + -aj]. Vezi definitia »
PERLÁJ s. n. 1. execuție perfectă a unei bucăți muzicale, cântând în mod clar și distinct fiecare notă. 2. degajarea sub formă de bule a gazelor dizolvate în lichide. 3. aglomerare a cernelii sub formă de mici particule pe suprafața unei tipărituri; perlare. (după fr. perler) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z