Definita cuvantului teleprogram
TELEPROGRÁM s.n. Programul emisiunilor transmise la televiziune. [< fr. téléprogramme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu teleprogram
AERODINÁM s. n. tren automotor cu formă aerodinamică. (< aerodinamic) Vezi definitia »
ham, hamuri s. n. sutien. Vezi definitia »
PROGRÁM s. n. 1. plan de activitate cuprinzând etapele propuse pentru o anumită perioadă; desfășurarea activității după un anumit plan. ◊ orar. 2. foaie de hârtie, broșură care prezintă amănunte în legătură cu un spectacol; ordinea în care se desfășoară o emisiune de radio și tv. 3. expunere scrisă a principiilor, a țelurilor urmărite și a mijloacelor preconizate pentru realizarea lor ale unui partid politic, ale unei organizații, ale unui guvern. 4. (inform.) ansamblu de instrucțiuni codate necesare unui calculator, unei operații automate. (< fr. programme, germ. Programm) Vezi definitia »
BALSÁM, balsamuri, s. n. 1. Suc gros și parfumat extras din rășini sau din alte substanțe vegetale, folosit ca preparat aromat și curativ. ♦ Fig. Miros foarte plăcut. ♦ Substanță aromată folosită la îmbălsămarea cadavrelor. 2. Fig. Alinare, mângâiere, consolare. – Din it. balsamo, lat. balsamum. Vezi definitia »
TRIGÁM, -Ă adj. 1. (adesea s.) Care se căsătorește a treia oară fără ca în prealabil să fi desfăcut legal celelalte două căsătorii. 2. (Despre plante) Care posedă flori masculine, feminine și hermafrodite pe același individ. [< fr. trigame]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z