Definita cuvantului termoion
TERMOIÓN s.m. v. termion.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu termoion
MUCRÓN s.n. (Biol.) Vârf mic ascuțit cu care se termină unele organe ale plantelor. [< fr. mucron, cf. lat. mucro]. Vezi definitia »
ROTATRÓN s.n. (Poligr.) Mașină de gravat a formelor cilindrice pentru heliografie, bazată pe principiul gravării fotoelectrice prin descompunere în elemente. [Cf. fr., engl. rotatron]. Vezi definitia »
ȘABLÓN s.n. 1. Model, tipar după care se poate face o piesă etc. ♦ Instrument cu care se controlează sau se măsoară dimensiunile ori unghiurile unei piese în curs de fabricație. 2. Piesă având însemnate anumite dimensiuni, după care se reglează războiul de țesut. 3. Tip de subiect, acțiune, personaj, procedeu etc. mult utilizat și a cărui reluare dovedește incapacitatea de invenție a autorului; (fig.) clișeu, formulă repetată invariabil. [< germ. Schablone, cf. rus. șablon]. Vezi definitia »
TEMPOFÓN s. n. aparat care permite modificarea duratei unei înregistrări, cu sau fără schimbarea frecvenței. (< fr. tempophone) Vezi definitia »
HOLÓN, holoane, ? s.n.? Un bloc autonom și co-operativ [???] al sistemelor de fabricație, incluzând uzual o componentă de procesare a informației și o componentă de procesare fizică. [sursa? – CM] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z