Definita cuvantului terțină
TERȚÍNĂ s.f. 1. Poezie cu formă fixă, alcătuită din strofe de trei versuri, dintre care primul vers rimează cu al treilea, iar al doilea cu primul și al treilea din strofa următoare. ♦ Strofă dintr-o astfel de poezie. 2. (Rar; liv.) Ternă. [< it. terzina].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu terțină
PERINEFRÓZĂ s. f. colectare de urină aseptică în jurul rinichiului, ca urmare a rupturii traumatizate a bazinetului, a unui caliciu, a ureterului la partea sa superioară. (< fr. périnéphrose) Vezi definitia »
SISTEMÁTICĂ s.f. Știința identificării și clasificării organismelor vegetale și animale, în special în funcție de relațiile filogenetice și de evoluție. V. taxonomie. [Gen. -cii. / < fr. systématique]. Vezi definitia »
SANTINÉLĂ, santinele, s. f. Soldat înarmat care face serviciul de pază a unui post, a unei instituții; p. gener. persoană care stă de pază. [Var.: sentinélă s. f.] – Din fr. sentinelle. Vezi definitia »
OPSONÍNĂ s. f. anticorp specific care se combină chimic cu microbii, făcându-i susceptibili la fagocitoză. (< fr. opsonine) Vezi definitia »
RĂSUCEÁLĂ, răsuceli, s. f. Răsucire; p. ext. rezultatul răsucirii. – Răsuci + suf. -eală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z