Definita cuvantului tinctură
TINCTÚRĂ s.f. Medicament lichid obținut prin dezvoltarea unor substanțe (extrase din plante) în alcool sau în eter. ♦ (Fig.) Nuanță, culoare, coloratură. [< lat. tinctura, cf. fr. teinture].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tinctură
DANTÉLĂ, dantele, s. f. Împletitură fină și ușoară cu găurele, reprezentând modele variate, executată (manual sau mecanic) din fire subțiri de ață, de mătase sau de fibre sintetice și folosită ca garnitură la lenjerie, rochii, perdele etc.; horbotă. – Din fr. dentelle. Vezi definitia »
VÂJIETÚRĂ s. f. v. vâjâitură. Vezi definitia »
TERMOGRÁMĂ, termograme, s. f. Diagramă a temperaturii obținută pe termograf. – Din fr. thermogramme, engl. thermogram, germ. Thermogramm. Vezi definitia »
TROFOMORFÓZĂ s. f. modificare morfologică a vegetalelor datorată condițiilor de nutriție. (< fr. trophomorphose) Vezi definitia »
EMERGÉNȚĂ s. f. 1. ieșire a unui corp, a unei radiații dintr-un mediu. 2. (biol.) apariție a unui organ nou sau a unor proprietăți noi, de ordin superior. 3. (fig.) formă a schimbării văzută ca o naștere efectivă a ceva cu totul nou. (< fr. émergence) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z