Definita cuvantului stop
STOP interj., (2, 3) stopuri s. n. 1. Interj. Stai! Oprește! ♦ (În telegrame, ca termen convențional pentru a marca sfârșitul unei fraze) Punct! 2. S. n. Oprire bruscă a mingii, a pucului la unele jocuri sportive. 3. S. n. Semafor care reglează circulația la întretăierea străzilor; lampa din spate a unui autovehicul, care se aprinde când autovehiculul frânează. 4. S. n. (Cin.; în compusele) Stop-cadru = efect folosit în cinematografie și televiziune, constând în oprirea mișcării și menținerea unei imagini staționare, după care se reia mișcarea, din faza la care a fost oprită. Stop-camera = procedeu de filmare combinată care constă în oprirea bruscă a aparatului de filmare și a personajelor din cadru, în efectuarea unor modificări scenice și reluarea filmării. – Din fr., engl. stop.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stop
EOLOTRÓP, -Ă, eolotropi, -e, adj. (Despre unele corpuri, substanțe, etc.) Care nu prezintă proprietăți fizice identice în toate direcțiile. [Pr.: e-o-] – Din fr. éolotrope. Vezi definitia »
RENOTRÓP, -Ă adj. cu afinitate pentru rinichi. (< fr. rénotrope) Vezi definitia »
GRIZUSCÓP s. n. aparat care arată dacă procentul de grizu din atmosfera unei exploatări subterane a atins limita periculoasă. (< fr. grisouscope) Vezi definitia »
BAROTRÓP, -Ă adj. (despre distribuția presiunii și a densității) în care suprafețele atmosferice sunt izobare. (< fr. barotrope) Vezi definitia »
SUPERMICROSCÓP, supermicroscoape, s. n. (Rar) Ultramicroscop. – Super- + microscop (după fr. supermicroscope). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z