Definita cuvantului tromblon
TROMBLÓN s.n. 1. Specie de pușcă foarte scurtă a cărei țeavă avea gura răsfrântă. 2. Piesă în formă de pâlnie care se adaptează la o pușcă pentru lansarea de grenade speciale. [< fr. tromblon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tromblon
DOLIHOCOLÓN s.n. (Med.) Alungirea anormală a colonului. [< fr. dolichocôlon, cf. gr. dolichos – alungit, kolon – intestin gros]. Vezi definitia »
SETÓN s.n. Rană superficială provocată de o armă albă sau de un glonte, care afectează numai pielea. [< fr. séton]. Vezi definitia »
TARDIÓN, tardioni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară ipotetică, a cărei viteză este mai mică decât viteza luminii. – Din engl. tardyon. Vezi definitia »
HIDROCICLÓN s. n. dispozitiv de sortare a materialelor granulare, asemănător cu un ciclon, în care separarea granulelor se face sub acțiunea forței centrifuge, exercitată de un curent de apă. (< fr. hydrocyclone) Vezi definitia »
ARHEGÓN s.n. Organ de reproducere la mușchi, ferigi și gimnosperme de forma unei butelii, în care se formează gameții femeli. [< fr. archégone, cf. gr. arkhe – principiu, gone – generație]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z