Definita cuvantului tuyau
TUYÁU s.m. (Hipism) Cal pe care cei informați îl consideră ca foarte probabil câștigător al unei curse. [Pron. tüio. / < fr. tuyau].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tuyau
PÍNZGAU PINȚ-/ s. n. 1. rasă de bovine de lapte și carne, de culoare roșie-castanie, cu o dungă albă de-a lungul spinării. 2. rasă de cai grei, de tracțiune. (< germ. Pinzgau) Vezi definitia »
háu interj. – Redă strigătele de chemare sau de bucurie, ca și lătratul. – Var. hău, hu. Creație expresivă, cf. aui.Der. hăui (var. hăuli, hăuni, aoli), vb. (a țipa; a chema în gura mare; a cînta; a urla); hăucăi, vb. (a lătra), cf. rut. kaukati; haulă, s. f. (casă mare pustie), numită astfel datorită ecoului pereților săi; haot, s. n. (Munt., zgomot, larmă); hău, s. n. (abis, prăpastie), din pricina ecoului (Cihac, II, 663 și Philippide, Principii, 154 se gîndesc la o posibilă der. din ngr. χάος; DAR consideră etimonul necunoscut; Scriban pornește de la mag. „zăpadă”). Vezi definitia »
S-au propus mai multe traduceri ale termenului „quantum entanglement”: „încurcătură cuantică” „inseparabilitate cuantică”, „corelare”, „întrepătrundere cuantică”, „cuplare”, „legare”, dar toate aceste cuvinte nu au un sens precis în domeniu. De exemplu, termenul „întrepătrundere” nu are sensul dorit, și este folosit mai des în sensul direct. Termenul „inseparabilitate” este folosit tot în sensul său direct. Deși „corelarea” este folosită des în sensul entanglement, termenul de „corelare” este mai cerut în sensul său direct. Ca urmare, propunerea de a se traduce „entanglement” prin entanglare este acceptată de tot mai mulți fizicieni. Deși el necesită adoptarea în limba română a unui cuvânt nou, termenul „entanglare” este înțeles de toți fizicienii și simplifică traducerile, permițând construcții ca de exemplu „particule entanglate”, „fotoni entanglați” etc. Vezi definitia »
au multe culori,verbul aaspira nu le este strainșta in casa,e placuta la privit, sunt amestecateșe intalnesc si in concediușunt surprinzatoare,nu se baga in priza,nu se descurca singure, sunt in armonie cu natura,au mereu acelasi traseu. Vezi definitia »
sau larvae – în mitologia romana, spirite ale mortilor. Un fel de mori care ies din morminte noaptea – vampirii de azi – dar nu gen dracula. Lemuraliile erau momentele in care erau invocate aceste spirite pentru a fi potolite si imbunate – intr-un fel sau altul, putem numi asta o sarbatoare Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z