Definita cuvantului ungual
UNGUÁL, -Ă adj. v. ungveal.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ungual
arsenál (arsenále), s. n.1. Întreprindere sau clădire unde se repară armament. – 2. Totalitatea mijloacelor de luptă. – Var. (înv.) arsana. Arab. dār-sina‘a (› sp. dársena), de unde ngr. ἀρσηνάλης, it. arsenale, fr. arsenal (› rom.). Var. provine din ngr. ἀρσάνα sau ἀρσενᾶς, dublete ale cuvîntului anterior. A existat și un al treilea dublet, tc. tershane, de unde rom. tarsana, tersana, ngr. τερσανᾶς (sec. XVII). Astăzi se folosește numai forma derivată din fr. Vezi definitia »
MANGÁL, (2) mangaluri, s. n. 1. (Cu sens colectiv) Cărbune ușor, sfărâmicios, obținut prin arderea incompletă a lemnelor în cuptoare speciale sau prin stingerea forțată a jeraticului. 2. Vas metalic în care se aprind cărbuni și care servește iarna pentru încălzit celor care se află în aer liber. ◊ Expr. A târnosi mangalul = a pierde vremea în zadar. [Pl. și (2, rar) mangale] – Din tc. mangal. Vezi definitia »
CADOUDAL [cadudál], Georges (1771-1804), general francez. Conducător al insurgenților regaliști din Vendea. Atentînd la viața lui Napoleon Bonaparte, a fost prins și executat. Vezi definitia »
PATRIMONIÁL, -Ă adj. referitor la un patrimoniu; care constituie un patrimoniu. ♦ (jur.) raporturi ĕ = raporturi care au un conținut economic; bunuri ĕ = bunuri care pot fi evaluate în bani. (< fr. patrimonial, lat. patrimonialis) Vezi definitia »
VECTORIÁL, -Ă, vectoriali, -e, adj. Care aparține vectorului, privitor la vector, care folosește vectorii. ◊ Calculul vectorial = ramură a matematicii care se ocupă cu studiul operațiilor făcute cu vectori. [Pr.: -ri-al] – Din fr. vectoriel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z