Definita cuvantului urceol
URCEÓL s.n. Organ în formă de urcior, de sac, cum este caliciul la unele plante. [Pron. -ce-ol. / < fr. urcéole, cf. lat. urceolus – urcior].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu urceol
ROTOTRÓL s.n. (Fiz.) Generatoare de curent continuu, care comportă mai multe circuite inductoare. [< fr. rototrol]. Vezi definitia »
POL2, poli, s. m. Monedă de metal sau de hârtie valorând douăzeci de lei, care a circulat în țara noastră; douăzeci de lei. ♦ Nume dat mai multor monede rusești și franțuzești (de aur) care au circulat în țările române în sec. XIX; napoleon. – Din rus. pol. Vezi definitia »
AVÍCOL, -Ă, avicoli, -e, adj. Care aparține aviculturii, care se referă la avicultură. – Din fr. avicole. Vezi definitia »
SPECTÁCOL s. n. 1. reprezentație de teatru; (p. ext.) orice reprezentație dată pentru public. ♦ a se da în ~ = a atrage atenția printr-o purtare nepotrivită, a se face de râs. 2. priveliște, întâmplare care atrage privirile sau atenția. (< fr. spectacle, lat. spectaculum) Vezi definitia »
SURVÓL, survoluri, s. n. Zbor cu avionul efectuat deasupra unui teritoriu determinat. – Din fr. survol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z