Definita cuvantului vanda
VÁNDA s.f. Specie de orhidee din India și Oceania. [< fr. vanda].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vanda
EVADÁ vb. intr. 1. a fugi, a scăpa dintr-o închisoare, dintr-un lagăr etc. 2. (fam.) a fugi, a scăpa. (< fr. évader, lat. evadere) Vezi definitia »
ANDROMEDA 1. (în mitologia greacă) Fiica lui Cefeu, regele Ethiopiei, și a Casiopeei. Perseu a salvat-o de un monstru marin și a luat-o de soție. 2. Constelație din emisfera boreală, situată la S de constelația Casiopeea. Cuprinde o nebuloasă în spirală, care se vede cu ochiul liber. Vezi definitia »
EVADÁ, evadez, vb. I. Intranz. (Despre deținuți) A fugi din închisoare sau de sub pază; p. ext. (fam.) a fugi, a scăpa. – Din fr. évader, lat. evadere. Vezi definitia »
CONSOLIDÁ vb. I. tr., refl. A face sau a deveni tare, solid, durabil; a (se) întări. ◊ A consolida datoria publică = a converti o datorie publică pe termen scurt într-o datorie pe termen lung. [< fr. consolider, cf. it., lat. consolidare]. Vezi definitia »
izdá (-déz, -ít), vb. – A se îmbolnăvi, a suferi de ceva. Sb. izdati „a elimina” (DAR; Graur, BL, VI, 152). În Olt. și Banat. – Der. izdat, s. n. (boală de stomac); izdat, s. m. (diavol); iujdă, s. f. (chin, suferință); iujdănit, adj. (blestemat). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z