Definita cuvantului vocațional
VOCAȚIONÁL, -Ă adj. Referitor la vocație; profesional. [Pron. -ți-o-. / cf. engl. vocational].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vocațional
COLATERÁL, -Ă adj. Lăturalnic, subordonat; secundar. ◊ (Jur.) Linie colaterală = legătură de rudenie care unește între ei pe frați și surori și pe descendenții acestora. [< fr. collatéral]. Vezi definitia »
NOMINÁL, -Ă, nominali, -e, adj. 1. Care conține nume, care indica un nume, de nume; după nume; pe nume. ◊ Valoare nominală = valoare indicată pe o acțiune, pe o hârtie-monedă (care uneori nu corespunde cu valoarea reală; valoare oficială. Putere (sau valoare) nominală = putere pentru care a fost conceput un anumit sistem tehnic. ♦ Care figurează (numai) cu numele; care este de formă. ♦ Care este calculat în bani. 2. (Gram.) Care face parte din categoria numelui, care ține de categoria numelui, care se adaugă la nume, care formează un nume. ◊ Flexiune nominală = declinare. Predicat nominal = predicat alcătuit dintr-un nume predicativ și un verb copulativ la un mod personal. – Din fr. nominal, lat. nominalis. Vezi definitia »
AMIRÁL, amirali, s. m. I. Grad în marina militară, corespunzător gradului de general-colonel din armata terestră; persoană care poartă acest grad. II. Fluture de zi mare, foarte frumos colorat, ale cărui larve trăiesc pe urzici (Vanessa atalanta). – Fr. amiral. Vezi definitia »
BARIBÁL s. m. urs negru din America de Nord. (< fr. baribal) Vezi definitia »
POSTPRANDIÁL, -Ă adj. (Liv.) De după masa de prânz. [Pron. -di-al. / cf. it. postprandiale, lat. postprandialis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z