Definita cuvantului zaharomices
ZAHAROMÍCES s.n. Ciupercă microscopică care produce fermentația alcoolică în materii zaharoase; drojdie. [Pl. invar. / < fr. saccharomyces].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zaharomices
Proces complex de revărsare a populației, a cadrului construit și a noilor structuri urbane dincolo de vechiul perimetru al unui oraș Vezi definitia »
CHES interj. (Turcism înv.) Exclamație care se rostea ca un ordin sau ca un semnal pentru tăierea capului osânditului ◊ Expr. A face ches = A tăia (capul cuiva) – Din tc. kes „taie!”. Vezi definitia »
CANNES [can], oraș în SE Franței (Provence), pe Riviera franceză; 295,5 mii loc. (1982, cu suburbiile). Renumită stațiune balneară și turistică. Parfumuri, săpun. Ind. siderurgică, aeronautică și textilă. Festival internațional al filmului. Biserică din sec. 16. Muzeu al civilizațiilor antice mediteraneene. Vezi definitia »
CHERSONES 1. C. Tracic, denumire antică a reg. situate în N bazinului M. Egee, în actuala Pen. Gallipoli. Colonizat de ionieni la sfîrșitul sec. 8 î. Hr., a constituit un important punct de contact între civilizația greacă și cea sud-tracică. 2. C. Tauric, denumire antică a Pen. Crimeea. Cetățile grecești ale C.T. au creat în sec. 5 î. Hr. Regatul Bosporan sau Bosporul Cimmerian, cu reșed. la Panticapaion (azi Kerci). Cucerit de Regatul Pont, condus de Mithridates VI Eupator. C.T. a fost anexat apoi de către Roma (63 î. Hr.). 3. Colonie grecească în Pen. Crimeea, în apropierea actualului oraș Sevastopol, fundată în sec. 5 î. Hr. A întreținut legături comerciale cu orașele grecești din Dobrogea, Histria, Tomis și Callatis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z