Definita cuvantului zeolitizare
ZEOLITIZÁRE s.f. (Geol.) Proces de substituție a unui mineral sau a unei roci prin zeoliți. [Pron. -ze-o-. / după fr. zéolitisation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zeolitizare
PAUPERIZÁRE, pauperizări, s. f. Acțiunea de a pauperiza și rezultatul ei. – V. pauperiza. Vezi definitia »
CONCENTRÁRE, concentrări, s. f. 1. Acțiunea de a (se) concentra și rezultatul ei. 2. Însușire a atenției care constă în fixarea prelungită a conștiinței asupra unui obiect, a unei probleme sau a unei activități și sustragerea de la altele. 3. Operație de separare a mineralelor utile de cele sterile, utilizând metoda flotației, gravimetriei, magnetică etc. 4. (Chim.) Operație de mărire a concentrației unui component dintr-un amestec sau dintr-o soluție. 5. (Ec. pol.; în sintagmele) Concentrarea producției = comasare și organizare a producției în întreprinderi din ce în ce mai mari. Concentrarea capitalului = creșterea capitalului prin acumulare. 6. (În sintagma) Lagăr de concentrare = loc izolat în care sunt închise anumite persoane pentru activitatea politică considerată indezirabilă sau din motive rasiale. – V. concentra. Vezi definitia »
REBILONÁRE s.f. (Agr.) Acțiunea de a rebilona și rezultatul ei. [< rebilona]. Vezi definitia »
întreschimbáre s.f. (înv.) schimbare între două lucruri sau persoane. Vezi definitia »
[adaugare la definitie] La intelesul peiorativ de „mana” se adauga si expresia „a face laba” cu sensul de „a se masturba” (d. un mascul). De unde un alt inteles al substantivului „labă” si anume „masturbatie”. De unde diverse variante derivate ca peiorative pentru „om bun de nimic”/„pierde-vara”/„fute-vânt”/„fluiera-vant” si anume: „labă tristă”, „lăbuță mică” etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z