Definita cuvantului zoometru
ZOOMÉTRU s.n. Instrument folosit pentru măsurători la animale. [Cf. it. zoometro].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zoometru
RESPIROMÉTRU s. n. 1. aparat pentru măsurarea cantității de oxigen absorbite de plante sau de animale. 2. aparat care permite modificarea artificială a presiunii atmosferice, pentru adaptarea atleților la altitudini mari. (< fr. respiromètre, engl. respirometer) Vezi definitia »
LACÚSTRU, -Ă, lacustri, -e, adj. Privitor la lacuri1, care trăiește sau care crește în lacuri1. ◊ Locuință (sau așezare etc.) lacustră = locuință (sau așezare etc.) clădită pe stâlpi la suprafața apei unor lacuri1, specifică în epoca preistorică. – Din fr. lacustre, lat. lacustris. Vezi definitia »
mandru ,falos, laudalos,fudul, serios Vezi definitia »
EDOMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea compresibilității unui pământ. [< fr. hédomètre]. Vezi definitia »
KILOMÉTRU, kilometri, s. m. Unitate de măsură pentru lungime, egală cu o mie de metri. ◊ Kilometru pe oră = unitate de măsură pentru viteză, egală cu viteza unui mobil care parcurge 1 kilometru într-o oră. Kilometru lansat = probă sportivă (cu bicicleta, motocicleta, etc.) în care performanța constă în timpul realizat pe distanța de un km din momentul în care sportivul trece în viteză linia de start și până la linia de sosire. (sil. -tru) [Scris și: chilometru.Abr.: km] – Din fr. kilométre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z