Definita cuvantului zona
ZÓNA s.f. (Med.) Sindrom caracterizat prin erupții de vezicule herpetice, localizate pe o singură parte a corpului și dispuse pe traiectul unui nerv. ◊ Zona zoster = boală infecțioasă caracterizată prin erupții pe traiectul nervilor senzoriali. [< fr. zona, cf. gr. zone – centură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zona
BAZNA, com. în jud. Sibiu; 4.256 loc. (1991). Expl. de gaze naturale. Panificație. Localit. balneoclimaterică cu ape minerale clorosodice, iodurate, sulfatate și bromurate, indicate în tratarea afecțiunilor reumatismale, neurologice periferice, posttraumatice, ginecologice, endocrine etc. Întrepr. de ambalare a sărurilor de B., difuzate prin rețeaua farmaceutică. Biserică fortificată (sec. 15-16, cu modificări). Vezi definitia »
HALOGENÁ vb. tr. a supune o substanță reacției de halogenare. (< fr. halogéner) Vezi definitia »
plastroná, plastronéz, vb. I (înv.) a se făli, a se mândri, a poza, a face pe grozavul. Vezi definitia »
CONFINÁ vb. I. intr. a se învecina (cu). II. refl. 1. a se închide, a se izola. 2. (fig.) a se limita la o singură ocupație, activitate; a se specializa. (< fr. confiner) Vezi definitia »
SECȚIONÁ vb. I. tr., refl. A (se) împărți în fragmente, a (se) tăia, a (se) divide. [Pron. -ți-o-. / < fr. sectionner]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z