Definita cuvantului whig
WHIG s.m. (Ist.) Membru al partidului liberal din Anglia. [Pron. uig. / < engl. whig].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu whig
stavropíg s.n. (înv.) cruce trimisă de către un patriarh unei mânăstiri sau unei biserici, ca semn că depinde direct de autoritatea lui. Vezi definitia »
postríg (-guri), s. n.1. Ceremonia călugăririi. – 2. Mănăstire. – 3. Rang. Sl. postrigŭ „foarfecă” (Tiktin). – Der. postrigaș, s. m. (călăgăr). Cuvinte înv. Vezi definitia »
BINNIG, Gerd (n. 1947), fizician german. Contribuții în domeniul opticii electronice. Prof. univ. la München și la Universitatea Stanford. Împreună cu H. Rohrer a proiectat microscopul cu baleiaj și efect de tunelare. Premiul Nobel (1986), împreună cu H. Rohrer și E. Ruska. Vezi definitia »
BÍG s. n. linie de îndoire executată prin presare pe suprafața unui carton. (< germ. Biga) Vezi definitia »
PIPIRÍG, pipirigi, s. m. Nume dat mai multor plante erbacee care cresc pe malul apelor sau prin locuri umede și mlăștinoase: a) plantă cu tulpina înaltă, cilindrică, de culoare verde și cu flori brune-roșcate, îngrămădite în spice la vârful tulpinii (Schoenoplectus lacustris); b) plantă cu tulpina formată din trei muchii, cu frunze late, cu flori verzi închis (Scirpus silvaticus); c) plantă cu tulpina aspră și rigidă, de culoare cenușie-verzuie sau albăstruie, terminată cu un spic care are la capăt un vârf ascuțit (Equisetum hiemale); d) plantă erbacee perenă cu tulpina triunghiulară, plină pe dinăuntru, cu frunze liniare cu nervuri paralele și cu inflorescențele compuse din 1-4 globușoare (Holoschoenus vulgaris).Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z