Definita cuvantului vulcaniza
VULCANIZÁ vb. I. tr. (Chim.) A transforma cauciucul brut, prin încălzire cu sulf, într-un produs foarte elastic; a repara, a lipi un obiect de cauciuc prin procedeul de mai sus. [< fr. vulcaniser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu vulcaniza
DESALINIZÁ vb. tr. 1. a extrage sarea din apă, din petrol etc. 2. a îndepărta sărurile dintr-o soluție sau dintr-un preparat; a desăra. (după fr. dessaler) Vezi definitia »
SUPERVIZÁ, supervizez, vb. I. Tranz. A vedea un film, un spectacol, a citi un text etc. pentru a constata calitățile lor și pentru a dispune ori a recomanda achiziționarea, reprezentarea, publicarea lor etc. – Din fr. superviser. Vezi definitia »
SOLUBILIZÁ vb. I. tr. A aduce o substanță insolubilă (sau greu solubilă) într-o stare în care poate fi dizolvată într-un solvent. [< fr. solubiliser]. Vezi definitia »
EXPULZÁ vb. tr. 1. a dispune, printr-un act al puterii de stat, ca cineva să părăsească teritoriul țării în care se află. 2. a scoate, a da, a împinge afară. (< fr. expulser, lat. expulsare) Vezi definitia »
ACTIVIZÁ, activizez, vb. I. Tranz. A face pe cineva să lucreze mai intens. ♦ A grăbi desfășurarea unui proces, a unui fenomen etc. – Activ + suf. -iza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z