Definita cuvantului ochelari
OCHELÁRI s. m. pl. Dispozitiv optic medical sau de protecție format din două lentile (fixate într-o ramă), care se pune la ochi (sprijinit pe rădăcina nasului) cu scopul de a corecta un defect de vedere, de a apăra ochii de praf, de o lumină prea puternică etc. ♦ P. ext. Dispozitiv format din două bucăți de piele prinse de curelele laterale ale căpețelei și așezate în dreptul ochilor cailor pentru a-i împiedica să vadă lateral. ◊ Expr. A avea ochelari de cal, se spune despre persoane mărginite, care văd lucrurile printr-o prismă prea îngustă. – Din ochi1 (după lat. ocularis).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ochelari
AGRI- elem. agro-. Vezi definitia »
SUVINTRÍ vb. IV. v. suvintra. Vezi definitia »
BIOPOLIMÉRI s. m. pl. polimeri înalți, posedând legături chimice macromoleculare, care stau la baza activității vitale a organismelor. (< germ. Biopolymeren) Vezi definitia »
scărí, scărésc, vb. IV (reg.) 1. a sui treptele. 2. (despre prețuri) a ridica, a spori, a urca, a sui. 3. a licita (o marfă). 4. a reduce treptat (volumul, prețul, calitatea, valoarea, importanța). 5. a nuanța, a colora în degradeu. 6. a împărți în grade; a grada. Vezi definitia »
UMERÍ, umeresc, vb. IV. Refl. (Rar) A se opinti, a pune umărul; a se strădui. – Din umăr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z