Definita cuvantului batmotrop
BATMOTRÓP, -Ă adj. Referitor la excitabilitatea fibrei musculare. (<fr. bathmotrope)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu batmotrop
șop (-puri), s. n. – Șopron, adăpost. Germ. Schoppen (Cihac, II, 392). În Trans. și Olt. Var. șopru (probabil formație regresivă, pornind de la pl. șopruri cu r propagat), Mold. șopreț, Trans. șopruț, Trans. de S. șopran, și în forma sa acceptată în general șopron (probabil din pl. de la forma anterioară, șoprane, cu asimilația șoproane). Din rom. provine rut. šopra (Miklosich, Wander., 19). Vezi definitia »
TINDALOSCÓP s.n. (Mine) Aparat optic pentru controlul rapid al prafului din aerul fronturilor de lucru din subteran. [Et. incertă]. Vezi definitia »
SIRÓP, siropuri, s. n. Soluție lichidă densă, obținută din zahăr și apă sau din suc de fructe ori de plante, folosită ca băutură răcoritoare (în amestec cu sifon), ca adaos la pregătirea unor dulciuri sau, în farmacie, la prepararea unor medicamente. – Din fr. sirop. Vezi definitia »
-ÓP3 elem. opt(o)-. Vezi definitia »
STETOSCÓP s. n. 1. instrument acustic cu ajutorul căruia se pot percepe zgomotele respirației și bătăile inimii; fonendoscop. 2. aparat pentru stabilirea prin ascultare a defectelor de funcționare a unui motor. (< fr. stéthoscope) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z