Definita cuvantului corticosteron
CORTICOSTERÓN, corticosteroni, s. m. Hormon steroid prezent în cortexul suprarenal, constituind principiul activ al acestei glande, cu rol esențial în metabolismul glucidelor. – Din fr. corticostéron.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu corticosteron
ELECTRÓN, electroni, s. m. Particulă elementară cu cea mai mică sarcină electrică cunoscută în natură și care intră în alcătuirea atomilor tuturor substanțelor. – Din fr. électron. Vezi definitia »
BURLINGTON [bə:liŋtən], Richard Boyle, Conte de ~ (1694-1753), arhitect englez. Reprezentant al Renașterii de tip Palladio, pe care o propagă prin intermediul operei sale ca modalitate de întoarcere la arhitectura antică (dormitoarele la Westminster School London, Assben by Rooms, York). Vezi definitia »
XILOFÓN, xilofoane, s. n. Instrument muzical de percuție, alcătuit dintr-un sistem de plăci de lemn acordate diferit, care vibrează și emit sunete când sunt lovite cu niște ciocănele de lemn, de sticlă sau de metal. – Din fr. xylophone. Vezi definitia »
ENGOLPIÓN, engolpioane, s. n. Iconiță lucrată dintr-un metal prețios sau din smalț, pe care o poartă arhiereii atârnată de gât. [Pr.: -pi-on] – Din ngr. enkólpion. Vezi definitia »
SCIENCE-FICTION s.n. Opere literare (romane, nuvele, povestiri etc.) sau filme care au ca subiect întâmplări cu caracter științific-fantastic; literatură științifico-fantastică. [Pron. sá-iăns-fícșăn. / < engl., fr., it. science-fiction]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z