Definita cuvantului abstenționism
ABSTENȚIONÍSM s.n. Abținere demonstrativă de la exercitarea dreptului de vot, de la îndeplinirea unor obligații cetățenești, profesionale sau politice; doctrină care susține această atitudine. [Pron. -ți-o-. / < fr. abstentionnisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu abstenționism
MACHÍSM s. n. Empiriocriticism. [Pr.: mahísm] – Din rus. mahizm. Vezi definitia »
FOTOCROMÍSM s. n. variație reversibilă a spectrului de observație a unui compus chimic sub acțiunea luminii. (< fr. photochromisme) Vezi definitia »
APLANETÍSM s. n. proprietate a unui sistem optic de a da o imagine plană, perpendiculară pe axa sa, pentru un obiect de asemenea plan, perpendicular pe această axă. (< fr. aplanétisme) Vezi definitia »
GRAFÍSM s. n. 1. redare în linii simple, grafice; simplitate; simplificare. ◊ manieră de a prezenta o imagine fotografică astfel încât liniile ei principale să se ordoneze după un ritm care îi dă echilibru și unitate. 2. tendință de a da prioritate elementelor grafice într-o operă de artă. 3. (muz.) gen de compoziție contemporan în care partitura conține desene ce trebuie să sugereze interpreților improvizarea muzicii. (< fr. graphisme) Vezi definitia »
regionalism ardelenesc, peretele surii, gard, Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z