Definita cuvantului oplean
OPLEÁN, oplene, s. n. Fiecare dintre cele două lemne transversale care leagă și fixează tălpile saniei; slai. – Din bg. opljan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oplean
VINDOBONIÁN, -Ă adj., s. n. (din) miocenul mediu, cuprinzând etajele helvețian și tortonian. (< fr. vindobonien) Vezi definitia »
ELITROPLÁN s. n. aeronavă la care ampenajul este înlocuit cu elitre, așezate sub aripă. (< fr. élytroplane) Vezi definitia »
AFRICÁN, Ă (‹ Africa) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația băștinașă de rasă negrid-australoidă a Africii. 2. Adj. Care aparține Africii sau populației ei, privitor la Africa sau la populația ei. ♦ Artă a. (sau artă neagră) = artă care s-a dezvoltat în strînsă legătură cu cultul și obiceiurile tribale, prezentînd o mare diversitate de la un grup de populație la altul. Ea se manifestă mai ales în sculptura antropomorfă și animalieră (figuri de șefi și strămoși, totemuri, măști etc.), în țesături, în orfevrărie și în obiecte de uz zilnic. Se caracterizează prin acuitatea observației, stilizarea expresivă și prin sensul simbolic al imaginilor. A influențat curentele artistice din sec. 20 (fovism, cubism, expresionism). Vezi definitia »
CICERONIÁN, -Ă adj. propriu lui Cicero. ◊ care imită pe Cicero; (p. ext.) exemplar, impecabil. (< fr. cicéronien) Vezi definitia »
NAPRISTÁN adv. v. năpristan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z