Definita cuvantului acid
ACÍD s.m. (Chim.) Corp cu gust acru care înroșește hârtia albastră de turnesol și din a cărui combinație cu o bază rezultă o sare. // adj. Cu proprietăți de acid; acru, înțepător. [< fr. acide, cf. lat. acidus – acru].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu acid
ANTROPOÍD, -Ă, antropoizi, -de, adj. (Despre unele maimuțe) Care se aseamănă cu omul. ♦ (Substantivat, n. pl.) Familie de maimuțe asemănătoare cu omul; (și la sg.) maimuță făcând parte din această familie. – Fr. anthropoïde (< gr.). Vezi definitia »
DIDIPLOÍD, -Ă adj. (despre organisme) cu număr dublu de cromozomi diploizi în celulele somatice ale ambilor părinți. (< fr. didiploïde) Vezi definitia »
caid, caizi s. m. șef de bandă. Vezi definitia »
ÓFSAID, ofsaiduri, s. n. (Sport) Împrejurare, penalizată de arbitru, în care un jucător aflat în posesia mingii se găsește în zona pe care o formează linia ultimului jucător al echipei adverse și linia porții adverse. – Din engl. off-side. Vezi definitia »
INSECTOFUNGICÍD, -Ă adj., s. n. (substanță) care combate insectele și ciupercile parazite. (< insecto- + fungicid) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z