Definita cuvantului epitet
EPITÉT, epitete, s. n. Determinant expresiv, de obicei cu funcțiune de adjectiv, pus pe lângă un substantiv. – Fr. épithète (lat. lit. epitheton).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu epitet
eghilét (eghiléți), s. m. – Șnur, șiret. – Var. eghiletă. Fr. aiguillette. Vezi definitia »
PAIÉT s.n. Pânză groasă impermeabilă manevrată de la bord, cu care se acoperă pe din afară spărturile mici produse în bordajul unei nave sub linia de plutire. [Pron. pa-iet. / < fr. paillet]. Vezi definitia »
BRACHET [brașé], Jean Loius Auguste (1909-1998), biolog belgian. Contribuții la cunoașterea mecanismului sintezei proteinelor la nivelul celulei și a rolului nucleului. Vezi definitia »
BERTHOLLET [bertolé], Claude Louis conte (1748-1822), chimist francez. Prof. univ. la Paris. A elaborat împreună cu Lavoisier o nomenclatură chimică rațională; a descoperit proprietățile decolorante ale clorului și aplicațiile acestuia ca agent de albire, clorații și utilizarea lor la fabricarea explozivilor; a sintetizat cloratul de potasiu (sarea lui B.) și a studiat echilibrele chimice. Vezi definitia »
PARADIABÉT s.n. Stare patologică asemănătoare diabetului, dar având alte cauze. [Pron. -di-a-. / < fr. paradiabète]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z