Definita cuvantului viaduct
VIADÚCT, viaducte, s. n. Construcție de piatră, de beton sau de metal care susține o cale de comunicație terestră, traversând o vale la mare înălțime. [Pr.: vi-a-] – Din fr. viaduc, germ. Viadukt.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu viaduct
Obiect cu forma dreptunghiulara ce foloseste la invatare sau citire.subs. f. Vezi definitia »
PREFÉCT s. m. 1. demnitar care conducea o prefectură la romani sau diverse unități teritoriale în unele state feudale. 2. comandant al unei armate, al unei legiuni la romani. 3. șef administrativ și politic al unui județ (sau district). 4. preot sau călugăr în institutele pedagogice ale iezuiților, care conduce și supraveghează câte un sector al activității elevilor. 5. (în trecut) elev, într-un colegiu (religios), responsabil cu disciplina. (< lat. praefectus) Vezi definitia »
CVASIDELÍCT s. n. fapt ilicit care, comis fără intenția de a vătăma, cauzează totuși o daună, putând da naștere la o acțiune civilă pentru daune-interese. (< fr. quasi-délit) Vezi definitia »
PICT- v. picto-. Vezi definitia »
SEMIDÓCT, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care are o cultură superficială; puțin instruit; semicult. [Cf. it. semidotto]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z