Definita cuvantului aeroscop
AEROSCÓP s.n. Aparat cu care se colectează praful din aer pentru a putea fi supus unui examen microscopic. [< fr. aéroscope, cf. gr. aer – aer, skopein – a privi].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aeroscop
SCOP, scopuri, s. n. Țintă, obiectiv către care tinde cineva; ceea ce își propune cineva să înfăptuiască; țel. ◊ Loc. prep. În scopul... = în vederea..., în interesul..., pentru... [Var.: (înv.) scópos s. n.] – Din ngr. skopos. Vezi definitia »
PERISCÓP, periscoape, s. n. Instrument optic care servește la observarea câmpului de operații dintr-o tranșee, dintr-un submarin etc. ◊ Periscop solar = periscop special cu care se fotografiază poziția față de orizont a discului solar. – Din fr. périscope. Vezi definitia »
IRIDOSCÓP, iridoscoape, s. n. (Med.) Instrument folosit pentru examinarea irisului. – Din fr. iridoscope. Vezi definitia »
VOBULOSCÓP s. n. aparat, dintr-un vobulator și un osciloscop, care permite a vizualiza curba de rezonanță a circuitelor acordate a receptoarelor de radio și televiziune. (< fr. vobuloscope) Vezi definitia »
ISOSCÓP s. n. tub electronic, ca orticonul, având în loc de condensator un dispozitiv generator de câmp electric și în care fasciculul de electroni este modulat. (< germ. Isoskop) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z